Husholdning
alt skal skinne!

Det bedste til rengøring af dit hjem.

Sterling Soda, 500g

Varenr. 1618

Soda er et godt gammeldags rengøringsmiddel, der kan bruges til en lang række formål i den daglige rengøring, f.eks. i forbindelse med tøjvask.

Sterling Soda (krystalsoda) er fri for blegemidler; enzymer og fosfater. Tidligere var krystal soda sammen med brun sæbe enhver husmors foretrukne rengøringsmiddel, og alene tanken om at bruge noget som helst andet end krystalsoda til rengøring i hjemmet, ville have faet din bedstemor til at besvime.

Rengøringsproblemer i dagens husholdninger kan løses nemt med Sterling Soda (krystalsoda).

OBS! Brug ALDRIG soda på aluminium, da metallet tager skade.

Brugsanvisning:

Blødgøring af vand: I områder med hårdt vand kan krystalsoda med fordel anvendes til at mindske forekomsten af kalksten i vandet. Det betyder, at mængden af vaskemiddel kan reduceres i vaskemaskinen til vaskemaskinefabrikantens vejledning for “blødt vand”. Det forbedrer også vaskemaskinens effektivitet og reducerer risikoen for skader på maskinen og dyre reparationsregninger som følge af kalksten i maskinen. Tilsæt 0,5-1 dl krystalsoda i hver vask.
Fedtet arbejdstøj: Krystalsoda er berømt for sin evne til at opløse fedt. Fedtet tøj og tekstiler lægges i blød natten over i en stærk opløsning, inden det vaskes normalt.
Nyt tøj og tæpper: Nyt tøj og tæpper lægges i blød i en kold, mild opløsning inden tøjet eller tæpperne vaskes forsigtigt – tæpper og tøj bliver blødt og dunlet. NB: Prøv altid stoffets farveægthed, inden du bruger krystalsoda til iblødsætning.
Pletter: Vanskelige pletter på bomulds- eller lærredsstof fjernes ved at lægge tøjet i blød i en stærk opløsning af krystalsoda. Opløsningen kan fjerne pletter fra blod, blæk, te og kaffe. NB: Prøv altid stoffets farveægthed, inden du bruger krystalsoda til pletfjerning.
Sart tøj: Til håndvask af sarte materialer bruges en varm, mild sodaopløsning. NB: Prøv altid stoffets farveægthed, inden du bruger krystalsoda til vask. Bemærk at uld og silke ikke tåler krystalsoda.
Hvidt tøj: Hvidt kogetøj bliver renere, hvis det sættes i blød i vand blandet med soda et par timer før vask. Bemærk at soda ikke indeholder blegemidler og at uld og silke ikke tåler vand blødgjort med krystalsoda.
Vin- og madpletter: Rødvin og madpletter kan behandles med en stærk krystalsodaopløsning. Store pletter kan behandles ved at hælde tørre krystaller direkte på pletten, efterfulgt af skylning i rent vand. Brug også krystalsoda til blæk- og græspletter.

Læs databladet her

Læs Fru Grøns indlæg om Soda

DOSERINGSANVISNING FOR STERLING SODA

Mild dosering

1 spsk. til 0,5 liter vand

Almindelig dosering

0,5 dl. til o,5 liter vand

Stærk dosering

1 dl. til o,5 liter vand

Dosering oversigt

o,5 dl. soda = ca. 34 g = ca. 2 spsk.

LATEST BLOG POST  

RELATEREDE PRODUKTER

Sterling Citronsyre, 500 g

Sterling Citronsyre bruges til rengøring af husholdningsmaskiner. Den er effektiv til afkalkning af kaffemaskiner, elkedler og opvaskemaskiner.

Sterling Kalkløser Spray, 500 ml

Sterling Kalkløser Spray er et flydende rengøringsmiddel med højaktiv kalkløsning, der giver glans og samtidig fjerner kalk og andre pletter.

Sterling brun sæbe

Sterling Brun Sæbe, gel, 500 g

Er der kommet græspletter på ungernes tøj. Fortvivl ikke, Sterling Brun Sæbe er velegnet til at fjerne både græspletter samt gamle maling- og fedtpletter på tøjet.

Gå til vores afdelinger på: