Rengør terrasse, grill og havemøbler

Foråret har meldt sin ankomst, og det er derfor tid til at gøre terrassen klar til at tilbringe sommeren der. Vinteren skal vaskes væk, og terrassen, havemøblerne og grillen skal klargøres.

Rengøring af træterrasse

I løbet af vinteren samles der skidt og snavs på terrassen, som skal væk. Alger kan desuden sætte sig på både træ- og fliseterrasser, og skal fjernes, da det dels ikke ser pænt ud og dels gør terrassen glat. Sterling Brun Sæbe er meget effektiv til at fjerne alger på træværk, havefliser, tag og murværk, og kan desuden bruges til at fjerne bladlus. Altså et rigtig godt produkt til flere formål, som enhver husejer bør have. Brun Sæbe kan altså også bruges ved meget algebegroede terrasser. Lav en blanding af vand og brun sæbe, hæld vandet på et område, skrub med en kost indtil alger og andet snavs løsner sig, og lad det sidde og virke. Når det har siddet i 20 minutters tid, kan du skrubbe terrassen igen for at få algerne væk, og slut af med at skylle terrassen ren for sæbeblanding og snavs.

Rengøring af havemøbler af træ og tekstiler

Også havemøblerne, hynderne og parasollen skal gøres klar til sommeren. Sterling Textil Rens kan bruges til at få renset pletterne af for eksempel havehynder og hængekøjer, så de er klar til endnu en sæson. Havehynder, parasoller og hængekøjer kommer til at være ude i vekslende vejr i løbet af sommeren. For at beskytte tekstilerne er det en god idé at give dem en omgang Sterling Textil Imprægnering, så de er mere modstandsdygtige overfor  vind og vejr. Også havemøblerne trænger til en kærlig hånd inden sommersæsonen. De fleste er gode til at få pakket havemøblerne væk om vinteren, men uanset om de har stået ude eller ej, skal de have en kærlig hånd og oliebehandling. Det er altid en god idé at starte med at vaske havemøblerne grundigt med Sterling Flydende Sæbespåner uanset træsort. Dernæst skal de slibes og have olie. Til dette kan vi anbefale Sterling Teak Olie, som er en olie der egner sig specielt godt til træ havemøbler lavet af selv samme træ. Påfør olien med en pensel eller klud løbende i løbet af sommeren, da vind og vejr får træet til at tørre ud.

Rengøring af grill

Grillen skal også have en grundig rengøring inden grillsæsonen melder sin ankomst. Til indvendig rengøring af grillen anbefaler vi Sterling Ovn- og Grillrens, som er en effektiv skumrens. Læg grillristen på en avis eller plasticpose, og sprøjt den hvide skum så det dækker risten. Lad den stå i ca. 20 minutter og rens risten ren med en svamp. Ved kraftig belægning gentages processen. Men det er ikke kun risten der trænger til rengøring. Grillen står typisk udendørs hele året, og selvom de fleste har et overtræk på grillen, er det en god idé at få rengjort grillen udenpå. Til de områder der er lavet af stål er Sterling Stålblank rigtig god. Den får stålet til at se ud som nyt. Sprøjt Stålblank direkte på stålet og fordel det med en tør klud. Se hvordan det virker med det samme. Mange har sorte grill, og til at rengøre dette og få det til at skinne igen, er Sterling Lakvask helt perfekt. Lakvasken skal påføres på en ren tør klud, og fordeles ud på området. Skinnende rent på ingen tid. Og så er der ellers bare tilbage at nyde den rene terrasse, havemøblerne, grillen og resten af haven hele sommeren.