Varenummer 1618

Yderligere information

Undertitle

Sterling Soda, 500g

Varenr. 1618

Soda er et godt og pålideligt gammeldags rengøringsmiddel, der kan bruges til en lang række formål i den daglige husholdning, f.eks. i forbindelse med tøjvask.

Sterling Soda (krystalsoda) er fri for blegemidler, enzymer og fosfater. Tidligere var krystalsoda sammen med brun sæbe enhver husmors foretrukne rengøringsmiddel – og ikke uden grund.

Rengøringsproblematikker i dagens husholdning kan løses nemt med Sterling Soda. For at læse mere om Sodas mange formål, se nedenfor under Brugsanvisning.

DOSERINGSANVISNING:
1. Mild dosering
1 spsk. til 0,5 liter vand

2. Almindelig dosering
0,5 dl. til 0,5 liter vand

3. Stærk dosering
1 dl. til 0,5 liter vand

4. Doserings oversigt
0,5 dl. soda = ca. 34 g = ca. 2 spsk.

Se databladet hér

 

KØB PRODUKTET HOS

 

BRUGSANVISNING

 

Blødgøring af vand: I områder med hårdt vand kan krystalsoda med fordel anvendes til at mindske forekomsten af kalksten i vandet. Det betyder, at mængden af vaskemiddel kan reduceres i vaskemaskinen til vaskemaskinefabrikantens vejledning for “blødt vand”. Det forbedrer også vaskemaskinens effektivitet og reducerer risikoen for skader på maskinen og dyre reparationsregninger som følge af kalksten i maskinen. Tilsæt 0,5-1 dl krystalsoda i hver vask.

Fedtet arbejdstøj: Krystalsoda er berømt for sin evne til at opløse fedt. Fedtet tøj og tekstiler lægges i blød natten over i en stærk opløsning, inden det vaskes normalt.

Nyt tøj og tæpper: Nyt tøj og tæpper lægges i blød i en kold, mild opløsning inden tøjet eller tæpperne vaskes forsigtigt – tæpper og tøj bliver blødt og dunlet. NB: Prøv altid stoffets farveægthed, inden du bruger krystalsoda til iblødsætning.

Pletter: Vanskelige pletter på bomulds- eller lærredsstof fjernes ved at lægge tøjet i blød i en stærk opløsning af krystalsoda. Opløsningen kan fjerne pletter fra blod, blæk, te og kaffe. NB: Prøv altid stoffets farveægthed, inden du bruger krystalsoda til pletfjerning.

Sart tøj: Til håndvask af sarte materialer bruges en varm, mild sodaopløsning. NB: Prøv altid stoffets farveægthed, inden du bruger krystalsoda til vask. Bemærk at uld og silke ikke tåler krystalsoda.

Hvidt tøj:Hvidt kogetøj bliver renere, hvis det sættes i blød i vand blandet med soda et par timer før vask. Bemærk at soda ikke indeholder blegemidler og at uld og silke ikke tåler vand blødgjort med krystalsoda.

Vin- og madpletter: Rødvin og madpletter kan behandles med en stærk krystalsodaopløsning. Store pletter kan behandles ved at hælde tørre krystaller direkte på pletten, efterfulgt af skylning i rent vand. Brug også krystalsoda til blæk- og græspletter.

OBS! Brug aldrig soda på aluminium, da metallet tager skade.

RELATEREDE PRODUKTER