Rengøring – før og efter jul

Julen nærmer sig, og mange af os vil gerne have styr på hjemmet inden vi inviterer folk indenfor til julehygge. Men også efter maden er lavet og spist, er der rengøring i vente. Så hvorfor ikke gøre det så nemt for sig selv som muligt, så der er tid til andet i julen?

Grundig julerengøring

Udover den sædvanlige hovedrengøring vi tyr til i ny og næ, også i forbindelse med julen, er det især køkkenet, som bliver brugt i løbet af julen, hvorfor en grundig rengøring af køkkenet vil være en god idé både før og efter jul.

Hele køkkenet kan blive vasket ned med et universal rengøringsmiddel, og tørres efter med en ren og tør klud.

Rengøring af køleskab med Sterling Køleskabsrens

Køleskabet kommer virkelig på overarbejde i julen, og det er derfor vigtigt at have et rent køleskab, så det er klar til at blive fyldt til randen med lækker julemad.

Sterling Køleskabsrens gør hygiejnisk rent i køleskabet, mikroovnen og køletasken samt fjerner tilrimning og dårligt lugt.

Tøm køleskabet, mikroovnen eller køletasken og spray køleskabsrensen indvendigt.

Fordel køleskabsrensen med en blød fugtet klud og lad rensevæsken virke i et par minutter. Tør derefter rensevæsken af med en fugtig ren klud.

Rengøring af ovn

Ovnen er ligeledes en hård hvidevarer der kommer på overarbejde i julen, hvorfor det er en god idé at gøre ovnen ren både før og efter jul.

Sterling Ovn- og Grillrens rengør nemt og effektivt ovnen og bageplader– også i julen. Ryst dåsen omhyggeligt, og hold den ca. 20 cm fra fladerne, og sprøjt skummet ud i et jævnt lag. Lad produktet virke i ca. 20 minutter til skummet bliver flydende eller tørrer ind. Tør af med en våd klud eller svamp. Bageplader og riste vaskes omhyggeligt med vand.

Ved kraftig belægning gentages behandlingen.

Det bliver ikke nemmere.

Sådan fjerner du fastbrændt mad

Noget der typisk også kan ske i løbet af juleforberedelserne er, at der brænder mad på. Brændt mad kan være svært at få af, medmindre man kender Sterling Soda. Soda kan bruges til flere forskellige formål, blandt andet blødgøring af vand, opvask og tøjvask. Men soda er også meget effektiv til fastbrændt mad i for eksempel gryder.

Gryden bliver nemt rengjort ved 1dl soda pr 1 liter vand, som koges op.

Fjern pletter fra duge og tekstiler

I julen gør vi ekstra ud af at skabe en hyggelig stemning med det fine sølvtøj, service og med dug på bordet. Det er næsten uundgåeligt at der bliver spildt på dugen, og man siger vist også noget med at det ikke har været en rigtig fest, hvis der ikke er spildt på dugen.

Så det vi skal koncentrere os om er at få dem fjernet så nemt som muligt. Den metode man skal bruge til at fjerne pletterne afhænger af hvilken slags plet det er.

Drejer det sig for eksempel om rødvin, og kaffe- og tepletter (se brugsanvisning nedenfor) er Sterling Glycerin helt perfekt at benytte.

Trænger hele dugen til en omgang, kan Sterling Textil Rens med fordel benyttes. Påfør skummet og gnid med en svamp eller børste. Lad skummet virke til tekstilet er tørt, hvorefter der børstes eller støvsuges grundigt. Gentag eventuelt behandlingen efter behov.

Er der spildt frugtfarve, kan du ty til Sterling Citronsyre. 1 del Citronsyre opløses i 9 dele vand, hvorefter pletten gnides med opløsningen. Lad virke og vask dugen.

Rødvinspletter – sådan fjerner du dem nemt og effektivt

Effektiv fjernelse af rødvinspletter er Glycerin. Glycerin er effektivt til den garvesyre, der er i rødvin. Gnid den indtørrede plet med glycerin og lad det virke i 12 timer. Derefter afvaskes der med vand og sæbe. Så nemt er det.

Fjern pletter fra tøjet

Ligesom på dugen, er der ligeledes stor risiko for, at der kommer pletter på tøjet i løbet af julen. Det kan både dreje sig om makeup, typisk på kraven, og fedtpletter fra maden. I begge tilfælde er Sterling Glycerin uundværligt.

Pudsning af sølvtøj – Bistro

Noget andet der skal “rengøres” til jul er sølvtøjet – bestik, fade m.m. Med Bistro slipper du for besværet med at pudse sølvtøj i timevis, og du slipper ligeledes for at få sorte fingre. Med Bistro skal du blot vaske sølvtøjet:

VASK-SKYL-VASK-TØR. Det er hurtigt og nemt. Det tager ikke meget længere tid end en normal opvask.

Bistro Sølvrensecreme er desuden den eneste sølvrens på markedet med EU’s Ecolabel på. Bistro er en vandbaseret creme til rengøring af sølv.

Vi har rengøringsartikler til næsten enhver overflade i køkkenet, metalpleje, skopleje, luftfriskere og meget mere.